Wassink tuinmeubelen

Welke mediterraanse bomen overleven de Nederlandse winter?

Geplaatst op

Er zijn nogal wat mensen die denken dat mediterraanse bomen niet kunnen overleven in de Nederlandse winter. Maar dit is niet waar. Er zijn een aantal soorten die prima de Nederlandse vorst kunnen trotseren. We noemen er een aantal:

De olijfboom

Een olijfboom is winterhard. Daarmee zijn olijfbomen geschikt om in de Nederlandse tuin te planten. Ze kunnen zowel in een pot als in de grond gezet worden. Wanneer je de olijfboom in een pot zet, dan moet je bij voorste wel de pot geïsoleerd hebben, zo is hij minder kwetsbaar. Wanneer je de olijfboom in de grond geplant hebt, hoef je dit niet te doen. Bij zeer sterke vorst kun je wel kiezen om de boom in te pakken met een speciale deken die isoleert. Probeer de boom altijd op een beschutte plek te zetten, zodat deze niet pal in de wind staat

Vijgenboom

Ook een vijgenboom is prima in de tuin te zetten. Deze bomen kunnen een behoorlijke vorst aan. Zeker wel tot zo’n -10 °C. Ook bij deze boom is het slim om hem uit de wind te plaatsen. Wanneer het veel kouder is dan 10° onder nul , dan is het slim om deze boom in te pakken. Dat kun je doen met een speciale deken, maar ook met rieten matten.

Italiaanse cipresboom

Een Italiaanse cipresboom is bijzonder gemakkelijk in de tuin te houden, want deze hoef je bijna niet te snoeien vanwege de smalle groei. Daarnaast is hij zeer winterhard, daardoor overleeft hij prima de Nederlandse winter.

Mediterraanse tuinelementen

Met deze mediterraanse prachtige bomen zou je snel een wonderlijke tuin weten in te richten waar de buren jaloers op zijn. Natuurlijk kun je nog tal van andere mediterraanse elementen toevoegen om de sfeer helemaal compleet te maken. Dan heb je in de zomer echt het gevoel dat je op vakantie bent in het zuiden van Europa. Denk bijvoorbeeld aan leuke elementen als: een vijver, een waterval van natuursteen of dingen gemaakt van terracotta. Ook een terras is iets wat heel leuk is, daarmee kun je een fijne plek creëren waar je samen met vrienden en familie kunt zitten. Combineer je dit laatste met een pergola, dan heb je helemaal de juiste sfeer te pakken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden