Wassink tuinmeubelen

Tips voor het renoveren van je tuin

Geplaatst op

De zomer staat weer voor de deur, waardoor het de perfecte tijd is om je tuin een nieuw leven in te blazen. Met name het feit dat we tegenwoordig erg veel last ondervinden van het coronavirus en vrijwel alle restaurants, bioscopen en terrassen dicht zijn, zorgt ervoor dat er tijd overblijft om in de tuin te werken. Bovendien is de kans ook groot dat je komende zomer niet op vakantie kunt omdat er nauwelijks tot geen vluchten vertrekken naar het buitenland. Hierdoor zul je de komende zomer veel tijd in eigen land doorbrengen, waardoor een mooie en ontspannen tuin zeer welkom is. Het renoveren van je tuin kan echter lastig zijn wanneer je niet precies weet welke elementen je in je nieuwe tuin wilt hebben en waar je op moet letten. Om je enigszins op weg te helpen, geven we in dit blog een aantal tips voor het opknappen van je tuin.

Hekwerk

Een houten schutting gaat na verloop van tijd rotten, waardoor deze regelmatig toe is aan vernieuwing. Toch gaat er niet boven een echt hekwerk. Hekwerken zijn zeer bestendig tegen de natuurlijke elementen, waardoor je de komende jaren niet meer hoeft om te kijken naar een nieuwe schutting of hek. Het installeren van alle losse hekwerk onderdelen is bovendien erg eenvoudig. Bovendien is het bij voor hekwerk specialisten mogelijk om het hekwerk in de gewenste kleur te poeder coaten.

Een pad

Er zijn veel manieren om relatief goedkoop een eigen pad aan te leggen in je achter- of voortuin. Met name grind of grote natuurlijke stenen zorgen voor een landelijk en ruim gevoel. Daarnaast worden betonnen paden in tuinen steeds populairder onder de Nederlandse bevolking. Een betonnen pad kun je eenvoudig zelf leggen, waardoor je geld bespaart. Dit geld kun je vervolgens weer stoppen in een luxe tuin- of loungeset. 

Creëer schaduw

De tuin is met name in de zomer een veel bezochte plek in huis. Toch raden we je aan om ook rekening te houden met de nodige schaduw in je tuin. Voornamelijk midden op de dag is het lekker om ook een beetje schaduw op te kunnen zoeken zonder dat je direct naar binnen moet om een beetje verkoeling te krijgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden