Wassink tuinmeubelen

Richt de ideale zomertuin voor 2020 in!

Geplaatst op

Terrassen zitten snel vol omdat plekken schaarser zijn geworden in de coronatijd. Ook moet je reserveren om binnen te mogen zitten. Op deze manier is het voor veel mensen niet leuk meer om de horeca aan te doen. Natuurlijk kun je naar het park gaan, het strand of het bos, maar het is ook wel eens fijn om gewoon lekker bij huis te kunnen relaxen, alsof je op een terrasje zit, dit is mogelijk als je je zomertuin voor 2020 nog net even lekker inricht. Hoe je dat kan doen? Dat gaan we laten zien in deze blog!

Snel en makkelijk aanpassen

We gaan er in deze blog even vanuit dat je tuin in principe gewoon netjes is, dat er een bestrating ligt en eventueel zelfs een aantal bloembakken met wat planten en bloemen. Het moet al wel een zekere basis netheid hebben dus. Wat je kunt doen om het zomertuin gevoel op te roepen in je tuin, is om te zorgen dat er een centrale plek is waar je kunt genieten. Dat is de snelste manier om dit voor elkaar te krijgen. Wat kan zo’n centrale plek eigenlijk zijn? Je moet dan denken aan een terras of pergola. Het voordeel van een pergola is dat je overdekt zit op een terras. Een pergola is dus een overkapping. Het nadeel van een pergola is dat je geen zon vangt. Je zou ook een combinatie van beiden kunnen doen, dus een terras met een pergola en zonder. Het hoeft allemaal niet zo groot te zijn. Er bestaan ook pergola’s die je net als een partytent kunt opbouwen en afbreken. Dan kun je dus gemakkelijker een terras plus pergola combineren. Er bestaan ook permanente pergola’s, bijvoorbeeld gemaakt van hout. 

Zorg voor een plek om te barbecueën

In de tuin houden mensen gewoon van een lekkere BBQ op z’n tijd, veel mensen vinden het supertof om dit te doen en doen dit ook elk jaar. Het is dan wel belangrijk dat er een ondergrond is die vuurbestendig is, tuintegels zijn hier heel handig voor, makkelijk schoon te maken en kosten ook niet zoveel. Een zomertuin inrichten is mooi, maar het moet je natuurlijk geen bakken met geld kosten. De tips die we in deze blog aan je geven, kosten niet veel en je hebt er behoorlijk wat aan. 

Maak sfeer

Om sfeer in je tuin op te roepen heb je niet veel nodig. Er zijn tal van dingen die je kunt kopen om de tuin op te leuken. Wat denk je van ledverlichting? Kost veel zeker? Nee, dus niet. Goedkoop en verbruikt nauwelijks energie, zeker als ze werken op zonne-energie, zul je er qua stroom geen omkijken naar hebben. Daarnaast is het leuk om even te kijken naar de eventuele bloembakken die je hebt staan. Ziet het er allemaal nog leuk uit? Zo nee, of heb je niets staan, koop dan wat sfeervolle planten. Dan gaat je tuin echt leven!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden