Wassink tuinmeubelen

Muurafdekkers, meer dan een sierlijke afwerking van de muur

Geplaatst op

Veel tuinen kennen buitenmuren, bijvoorbeeld als afscheiding tussen 2 aaneengeschakelde achtertuinen. Buitenmuren kennen meestal geen goede hemelwaterafvoer, zoals je woning dit wel kent. Door muurafdekkers te gebruiken geef je hemelwater minder kans de buitenmuur aan te tasten.

Functionaliteit muurafdekkers

Muurafdekkers, zijn ze nu nodig ter decoratie of vanuit functioneel oogpunt? Eigenlijk kun je stellen dat beiden belangrijk zijn. Een buitenmuurtje, of het nu hoog of laag is, oogt fraaier met een mooie afwerking zoals muurafdekkers. Deze zijn meestal van beton vervaardigd.

Buiten dat een muur fraaier oogt dankzij muurafdekkers, blijft de muur ook nog eens langer in optimale staat. Zorg ervoor dat de muurafdekker iets uitsteekt buiten de muur. Dit mag ca. 1 cm. zijn. Op deze wijze krijgt vocht geen kans om de muur aan te tasten op specifieke plekken. Want op het moment dat vocht op een plaats telkens naar beneden gaat raakt metselwerk aangetast op den duur.

Muurafdekkers bestellen

Muurafdekkers zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar, zoals te zien is op de website Muurafdekkers.net. De meest gekozen materialen zijn stenen muurafdekkers of van zink bijvoorbeeld. Zink is een lowbudget oplossing. Voor de achtertuin oogt het net wat strakker en sierlijker om te kiezen voor betonnen muurafdekkers. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleurschakeringen en formaten. Bezoek snel de website voor een volledig overzicht.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden