Wassink tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen onderhouden

Geplaatst op

Houten tuinmeubelen zijn populair omdat ze een heel natuurlijke stijl hebben, zelfs bij een modernere stijl in je tuin passen houten meubels hier prima bij. Omdat hout een natuurlijk product is kan het natuurlijk verkleuren, scheuren en uitzetten bij grote temperatuurverschillen. Hout heeft daarom ook veel meer onderhoud nodig dan gemaakte materiaal zoals kunststof, wicker en aluminium. Gelukkig is het onderhouden van hout helemaal niet zo moeilijk, je hebt door middel van oliën ook zelf in de hand welke hout kleur je eraan wilt geven.

Hardhouten meubelen

Onder hardhout vallen verschillende type tropische houtsoorten met een hoge dichtheid, hierbij kan je denken aan acacia, balau en bankirai. Omdat deze houtsoorten gewend zijn aan een hogere vochtigheid als in europa hebben ze wat extra onderhoud en bescherming nodig. Hierom wordt er aangeraden om het hardhout vanaf het begin van de lente elke twee maanden te behandelen met een beschermende olie of andere beschermer, helemaal als het vol in de zon staat. Het olie heeft als functie dat het hout hierdoor gevoed wordt waardoor het soepeler blijft, hierdoor zal het minder snel gaan scheuren. Mits het een goede olie is, zit er vaak ook een UV bescherming in waardoor het hout niet zal verkleuren. Deze olies en beschermers zijn bij bijna alle winkelcentrums of tuinwinkels te koop, bijvoorbeeld bij Warentuin. Om het hout beter te kunnen beschermen kan je de meubel ook afdekken wanneer deze niet gebruikt wordt, wel is het belangrijk dat het hout kan blijven ademen onder die hoes. Als dat niet kan kunnen er schimmels ontstaan.

Teakhout

Bij meubelen gemaakt van teakhout heb je minder zorgen aan onderhoud, teakhout heeft namelijk van nature een olie welke het hout beschermd. Bij teak kan je het hout meestal gewoon schoonmaken met een sopje van groene zeep of water met wat soda, hiermee voorkom je dat er groene aanslag ontstaat. Je kan er wel voor kiezen om het teakhout te beschermen met een olie of beschermer, hiermee kan je de kleur van het hout beïnvloeden. Als je het hout niet behandeld en de natuur zijn werk laat gaan dan zal het hout in de loop van de tijd een grijze kleur krijgen, veel mensen vinden dit mooi. Als je het teakhout wel gaat behandelen dan zal het hout zijn karakteristieke kleur behouden, je kan het hout zelfs lichter of donkerder maken door vaker te oliën of een andere beschermer te gebruiken. Deze oliën zorgen er ook voor dat vuil minder makkelijk in kan trekken. Bij teakhout raden we ook aan om deze onder een ademende hoes te bewaren, zeker in de winterperiode.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden