Wassink tuinmeubelen

Hoe maak je van je tuin een landelijke tuin?

Geplaatst op

Er zijn verschillende soorten mensen. Sommige mensen willen een bijzonder onderhoudsvrije of onderhoudsarme tuin hebben, zodat ze hier bijna geen omkijken naar hebben. Daartegenover staan de mensen die juist heel erg genieten van een mooie verzorgde en goed onderhouden tuin. Een van de stijlen voor de inrichting van je tuin die nog steeds heel erg populair is, is die van de landelijke tuin. Ben je gecharmeerd van het landelijke wonen, dicht bij de natuur zijn en wil je dit ook graag in je tuin kunnen ervaren? Dan hebben we in deze blog een aantal tips voor je voor hoe je je tuin op een landelijke manier kunt inrichten.

Tip #1: Gebruik gereedschappen als decoraties

Een van de dingen die typerend en kenmerkend zijn voor landelijke tuinen, is dat het doorgaans tuinen zijn waar van oorsprong in gewerkt wordt. Dat betekent dus dat, hoewel alles er misschien wel netjes en mooi bij ligt, er ook aardig wat gereedschap aanwezig is wat laat zien dat het werk eigenlijk nooit afgelopen is. Je kunt dit op veel leuke en creatieve manieren combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een oude huifkar gebruiken als plantenbak of een paar authentieke melkkannen als plekje voor het neerzetten van droogbloemen.

Tip #2: Creatief opbergen

Je wil natuurlijk niet altijd alles in het zicht hebben. Soms moeten bepaalde dingen wel gewoon netjes opgeborgen worden. Gelukkig kun je ook in dit geval zorgen voor een landelijke uitstraling door meer gebruik te maken van voorraadkisten. Houten voorraadkisten zijn ideaal om gereedschap in op te bergen of speelgoed van de kinderen. Daarnaast zorgt het houten materiaal ervoor dat het een echte landelijke uitstraling krijgt.

Tip #3: Voldoende groen

Tenslotte willen we graag nog even erop wijzen dat een landelijke tuin natuurlijk ook veel natuurlijke elementen moet hebben. Als je je tuin namelijk helemaal betegelt, dan zal het eigenlijk nooit een landelijke uitstraling kunnen krijgen. Dat is bijzonder jammer! Probeer dus op zijn minst een gazonnetje te (laten) plaatsen of een mooie heg.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden