Wassink tuinmeubelen

Het nut van funderingsbalken bij een tuinhuis

Geplaatst op

Een tuinhuis kun je plaatsen met of zonder funderingsbalken. Eigenlijk is er maar één advies: gebruik de funderingsbalken. Ze hebben namelijk veel voordelen en het installeren ervan is relatief eenvoudig. In dit blog leggen we je uit waarom funderingsbalken eigenlijk onmisbaar zijn als je een tuinhuis bouwt.

De voordelen van funderingsbalken

Een funderingsbalk gebruiken voor je tuinhuis heeft verschillende voordelen:

–          Funderingsbalken verlengen de levensduur van je tuinhuis, omdat je tuinhuis niet direct op de grond staat. Hier kan vocht uit de grond niet opstijgen en de houtconstructie niet beschadigen.

–          Funderingsbalken zijn goedkoper dan beton laten storten in je achtertuin,

–          Ze zijn eenvoudig te plaatsen en monteren, dus een gespecialiseerde aannemer is niet nodig,

–          Het gebruik van houten funderingsbalken is milieuvriendelijker dan het gebruik van beton.

Installeren van funderingsbalken

Voordat je de funderingsbalken kunt plaatsen, die de grond volledig geëgaliseerd te zijn. De exacte locatie van de funderingsbalken is afhankelijk van de grootte van het tuinhuis. Het loont om de grond te voorzien van tegels of beton, voordat de funderingsbalken geplaatst worden.

Verschillende soorten funderingsbalken

Als je ervoor kiest om een funderingsbalk onder je tuinhuis te plaatsen, dan kun je uit verschillende soorten kiezen. De meest voorkomende soort is de vooraf geïmpregneerde balk van grenen- of vurenhout. Deze zijn vooraf onder hoge druk geïmpregneerd voor een extra lange levensduur. Voor een (zo goed als) onbeperkte levensduur kun je kiezen voor composiet of kunststof balken. Over het algemeen zijn deze balken iets minder mooi onder natuurhout tuinhuizen, maar je hebt er dus nooit meer omkijken naar.

Vloerdragers

Om écht geen invloed van weersomstandigheden op je tuinhuis te hebben, kun je ook nog kiezen voor vloerdragers van kunststof. Hierop monteer je de funderingsbalken, waar je vervolgens nog het tuinhuis zelf op plaatst. Houd er wel rekening mee dat je deur hierdoor ook hoger zit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden