Wassink tuinmeubelen

De 3 meest gekozen stoeptegels van Nederland

Geplaatst op

In Nederland worden steeds meer tuinen belegd met stoeptegels in plaats van gras. Dit komt vooral omdat stoeptegels onderhoudsvriendelijk zijn en dus veel minder tijd kosten om te onderhouden. De stoeptegels voor in de tuin kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Iedere soort heeft zijn eigen voor- en nadelen en de daarbij behorende prijs. 

Keramische stoeptegels

De keramische stoeptegels zijn zeer geliefd voor buitenterrassen. Keramische tegels zijn echter het meest geschikt voor terrassen waar geen ‘zwaar’ verkeer overheen komt, omdat ze niet zo sterk zijn als andere keuzes. Als je toch kiest voor keramische tegels, zorg er dan voor dat het een stoeptegel is die stevig genoeg is voor gebruik op het terras. Net als porseleinen tegel variëren materiaal kosten sterk voor keramische tegels. Let er ook op dat keramische stoeptegels vaak een sterke onderlaag nodig hebben waar je ze op plaatst. Je kunt de normale, dunne stoeptegels niet zomaar op een onderlaag van zand plaatsen. Er zijn echter varianten op de markt die dikker zijn dan de reguliere keramische stoeptegel. Let hierop voordat je een aankoop doet. 

Granieten stoeptegels

Graniet is een hoogwaardig bestratingsmateriaal, maar het heeft bepaalde nadelen als het buiten wordt gebruikt. Graniettegels zijn meestal hoogglans gecoat, waardoor ze glad kunnen worden als ze nat zijn. En het is een relatief poreuze steen in vergelijking met andere vormen van tegel; het zal regelmatig moeten worden behandeld om vlekken en het binnendringen van water te voorkomen. Een granieten stoeptegel is dus zeer ongeschikt voor mensen die slecht ter been zijn, omdat er dan vervelende ongelukken kunnen gebeuren. 

Rubberen stoeptegels

Rubberen stoeptegels zijn bij uitstek geschikt als je kinderen hebt. Rubber tegels worden vaak gebruikt voor sportvelden en andere speelterreinen. Ze hebben een veerkrachtig oppervlak, waardoor valpartijen minder pijnlijk worden. Bovendien biedt rubber ontzettend veel grip. Ook rond zwembaden kunnen rubberen tegels een goede keuze zijn. Je kunt je tuin bijvoorbeeld ook slechts gedeeltelijk betegelen met rubberen stoeptegels, zodat je als het ware een hoekje creëert voor de kleinsten in huis. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden