Wassink tuinmeubelen

De 3 leukste ideeën voor een onderhoudsvrije tuin

Geplaatst op

Nu het weer in Nederland weer stukken beter is, wil men natuurlijk veel meer kunnen genieten van de zon. Veel mensen zitten dan ook graag in hun tuin. Achter, niet iedereen is even groot fan van regelmatig tuinonderhoud. Daarom zijn onderhoudsvrije tuinen heel populair. In deze blog willen we je daarom graag 3 leuke ideeën geven voor hoe je je tuin zo onderhoudsvrij mogelijk kunt maken. Zo heb je wel de lusten maar niet de lasten. 

Tip #1: kies voor kunstgras

Iedereen wil natuurlijk graag een mooi gazonnetje hebben. Dit is niet alleen vanwege de uitstraling! Het is ook ideaal om je kinderen op te laten spelen. lange tijd was het zo dat, bij het hebben van een gazon, de alom bekende taak van het grasmaaien om de hoek kwam kijken. Tegenwoordig is kunstgras echter en heel goed alternatief. Kunstgras ziet er tegenwoordig namelijk heel realistisch uit en voelt ook heel natuurlijk aan. Het is nagenoeg het hele jaar mooi en je hebt er geen onderhoud aan. Dit is precies wat mensen zoeken als het gaat om een onderhoudsvrije tuin. Ben je zelf geïnteresseerd in het aanschaffen van kunstgras? Dan adviseren wij je van harte om een kijkje te nemen op de website van kunstgrasconcurrent.nl. Zij hebben regelmatig mooie aanbiedingen voor kunstgras.

Tip #2: kies voor veel tegels

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je maar weinig onderhoud hebt aan je tuin, is door te kiezen voor een groot terras en dus relatief weinig struiken, bloemen en bomen. Doordat je vooral terrastegels hebt liggen, zul je je voornamelijk bezighouden met het verwijderen van onkruid dat tussen de tegels doorgroeit. 

Je kunt tegenwoordig ook tegels aanschaffen die heel erg onderhoudsvrij zijn. Deze weren mosaanslag en passen uitstekend in een onderhoudsvrije tuin.

Tip #3: kies voor kunststoffen tuinmeubelen

Tenslotte is het ook heel erg belangrijk om te weten dat je ook heel erg makkelijk onderhoudsvriendelijk tuinmeubelen kunt aanschaffen. Tegenwoordig zijn al heel veel tuinmeubelen gemaakt van kunststof of plastic. Dit is eenvoudig schoon te houden en schoon te krijgen. In tegenstelling tot tuinmeubelen gemaakt van houten materialen of van metaal, zul je bij kunststoffen tuinmeubelen veel minder onderhoud hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden