Wassink tuinmeubelen

Bescherm je tuinartikelen tegen inbrekers

Geplaatst op

Veel mensen laten hun waardevolle spullen het hele jaar in de tuin staan. Denk hierbij aan ladders, tuinsets, gereedschap (in een onafgesloten tuinhuis) en vuurkorven. Het kan gevaarlijk zijn om alles zomaar buiten te laten staan. Wij geven je een aantal tips om je tuin een stuk veiliger te maken.

Zet ladders vast

Als je ladders buiten houdt, zorg er dan voor dat je ze aan een ketting of hangslot vastmaakt. Een ladder kan gebruikt worden om toegang te krijgen tot ramen op de tweede verdieping. Bewaar de ladders indien mogelijk in een schuur of garage.

Sluit toegang tot gereedschap altijd af

Zet het gereedschap na een dag werken altijd achter slot en grendel. Sluit ze af in een schuur of in een afgesloten garage. Gereedschap zoals schroevendraaiers, hamers en koevoeten zijn niet alleen duur, maar kunnen ook door een inbreker tegen je worden gebruikt. Gereedschap is een product dat zijn waarde erg goed behoud en zijn daarom ook makkelijk te verhandelen door indringers.

Gebruik ook kettingen voor tuinmeubilair

Een tuinset is dan misschien niet zo eenvoudig te verplaatsen, maar als je op vakantie gaat en je tuinset staan in de voortuin, dan kan het toch handig zijn om je set vast te leggen met een ketting.

Installeer beveiligingscamera’s tegen inbrekers

Door een installatiecamera te laten installeren, zorg je voor permanente veiligheid van je tuin. Het laat je niet alleen zien wat er gebeurt als je niet thuis bent, maar het helpt ook nog eens bij het afschrikken van inbrekers. Een PKVW-gecertificeerde slotenmaker zorgt ervoor dat al je camera’s op de juiste manier worden geïnstalleerd. Kies bijvoorbeeld voor slotenmaker Zaandam, met al jarenlange ervaring in gecertificeerde sloten- en alarminstallatiewerk.

Toch iets gestolen? Een foto voor de verzekering doet wonderen

Het is ook een goed idee om foto’s te maken van je buitenspullen of iets van waarde in de achtertuin. Je kunt foto’s maken van decoratieve artikelen, speelgoed, vuurkorven of alles wat gemakkelijk gestolen kan worden. Dit kan je helpen bij declaraties bij je opstalverzekering.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden