Wassink tuinmeubelen

Alles wat je moet weten over vijverfilters en andere vormen van vijvertechniek

Geplaatst op

Een vijver is een waardevolle toevoeging aan elke tuin. Het zorgt er voor dat de tuin een levendige uitstraling krijgt en is zeer geschikt om grotere tuinen wat meer karakter te geven. Om lang van een vijver te kunnen genieten, is goede vijvertechniek van groot belang. De apparatuur in de vijver zorgt er voor dat de vijver in evenwicht blijft, zodat het water helder is en de vijver zijn mooie behoudt. Wij vertellen je alles wat je moet weten over vijvertechniek.

De functie van een vijverpomp

Een vijverpomp zorgt er voor dat het water in de vijver in beweging blijft. Deze beweging is belangrijk. Stilstaand water wordt troebel en krijgt een groene kleur. Daarnaast kunnen planten en dieren niet overleven in een vijver met stilstaand water. Door een vijverpomp te installeren blijft het water van de vijver in beweging. Hierdoor kan het water slechte stoffen die de balans van de vijver kunnen verstoren eenvoudig afgeven aan de atmosfeer en kunnen stoffen die belangrijk zijn voor de balans van de vijver beter worden opgenomen.

De werking van een vijverfilter

Wil jij jouw vijver schoon, helder en gezond houden? Dan is een vijverfilter onmisbaar. Een vijverfilter voorziet het water van CO2. Deze CO2 wordt geproduceerd door een grote kolonie vijverbacteriën, die in het vijverfilter leven. CO2 is de belangrijkste voedingsstof van zuurstofplanten, die er op hun beurt voor zorgen dat het water in de vijver helder blijft. Wil jij dat de werking van jouw vijverfilter optimaal is? Dan is het ook belangrijk dat het water in de vijver hard genoeg is. Water met een hoge hardheid bevat veel mineralen. Deze mineralen zorgen ervoor dat de CO2 zich ergens aan kan hechten en door de hele vijver verspreid kan worden, zodat alle zuurstofplanten in de vijver over voldoende CO2 beschikken.

Een passend vijverfilter kopen

Wil jij een vijverfilter kopen voor jouw vijver? Er zijn allerlei verschillende soorten vijverfilters verkrijgbaar. Welk soort vijverfilter het meest geschikt is voor jouw vijver, is afhankelijk van de grootte van jouw vijver, het soort vijver en de capaciteit van jouw vijverpomp. Voor een vijver met een vissen heb je een ander vijverfilter nodig dan voor een vijver met vooral veel vijverplanten. Jouw vijverfilter koop je vandaag de dag eenvoudig online. Online vind je een groot aanbod vijverfilters en kan je alle filters eenvoudig vergelijken. Door jouw vijverfilter online te bestellen hoef je niet op zoek naar een vijverspeciaalzaak bij jou in de buurt en kan jij jouw bestelling vanaf de bank samenstellen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden